Zákányi Zrínyi Miklós Általános Iskola

kezdőlap
FigyelmeztetésIdegen nyelvi mérés 2021 beiratkozásÁltalános iskolai beíratás hittan Hit és erkölcstan digitális tanrend Digitális tanrend covid COVID-19 pályaválasztás 2020Pályaválasztás 2020/2021 hírek Hírek Kréta napló Elektronikus napló e-ügyintézés e-ügyintézés intézményvezetői pályázatok Intézményvezetői pályázatok facebook Iskolánk a facebookon dokumentumok Iskolai dokumentumok tananyag tananyag levelezés Levelezésjolliz Legrád és Zákány galéria Képgaléria fenntartó Fenntartó

Elektronikus levelezés
Az e-mail, vagy email, az angol (electronic mail) kifejezésből származik, ami „elektronikus levél”-ként fordítható le. A neve utal az írás, illetve továbbítás módjára, amely teljes egészében elektronikus úton megy végbe. A mai e-mail rendszerek szinte kivétel nélkül az internetet használják közvetítőnek, és ezáltal az e-mail az internet használatának egyik legkedveltebb formája lett.

Modern internetes e-mail

A modern internetes e-mail cím egy karaktersorozat a következő formában: valaki@valahol Az első rész, a személy felhasználóneve, a második annak a számítógépnek a domain neve (pl: freemail.hu), amelyiken az adott személynek e-mail postafiókja van.

A címben nem használhatunk ékezetet!

Az internetes e-mail üzenetek tipikusan két fő részből állnak:
  • Fejléc (header) – az üzenet rövid tartalma, a küldő címe, a fogadó címe, egyéb információk az e-mailről; 

    A fejlécek általában tartalmazzák az alábbi négy mezőt:
  1. Feladó (from) – a feladó e-mail címe;
  2. Címzett (to) – a fogadó e-mail címe;
  3. Tárgy (subject) – a levél rövid leírása;
  4. Dátum (date) – a helyi idő és dátum, amikor az üzenetet elküldték.
  • Törzs (body) – maga az üzenet (üzenetrész), legyen rövid, udvarias, tartalmazzon megszólítást és aláírást! Ügyeljünk a helyesírásra is!
Az e-mail-hez már meglévő dokumentumot is csatolhatunk a csatol (attach) ikon segítségével.

A kész levelet a küld (send) ikon választásával adhatjuk fel.
A honlapot készítette: Böndicz János
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!